Over Spinoza Caute Fonds

Maakt gebruik van algoritmes

Richt zich op Wereldwijde bedrijven

Heeft MSCI WORLD (EUR) als index

Het fonds heeft een AIFMD vergunning en staat onder doorlopend toezicht van de AFM

Portfolio van minimum 50 aandelen, gelijk gewogen (equal weighted, met nadruk op de grootste bedrijven (magnificent 7), maandelijks geherbalanceerd

Variabele portfolio positionering. Als de aandelenmarkt onder druk staat investeren we in meer conservatieve bedrijven (low beta skew), of houden we meer cash aan

Back-tests van de algoritmes over de laatste 10 jaar laten een jaarlijks gemiddeld rendement zien van 15,99%* (vergeleken met de MSCI WORLD van 10,66%)

* Resultaten in het verleden bieden geen garantie voor resultaten in de toekomst

Waarom het
Spinoza Caute Fonds?

Bij het Spinoza Caute Fonds streven we naar een betrouwbaar rendement voor onze investeerders, ondersteund door een solide beleggingsstrategie en professioneel toezicht.

Beleggingsaanpak

Contrair en waardegedreven, met diverse laag gecorreleerde alfa bronnen. Gebaseerd op een systematisch raamwerk, ondersteund door empirisch bewijs en financiële theorieën.

Fondsgegevens

Beheerd door Arjan Bartlema, een ervaren expert met meer dan 25 jaar financiële ervaring en een team van 4 professionele quants.

Beleggingsstrategie

Algoritmes op basis van bottom-up fundamentele analyse. Lid van EuroIRP, met focus op wereldwijde bedrijven en MSCI WORLD (EUR) als index.

Toezicht & vergunning

Vergunning van AFM en toezicht van DNB. Portfolio van minimaal 50 aandelen, gelijk gewogen en maandelijks herbalanceerd.

Rendement

Gemiddeld jaarlijks rendement van 15,99% over 10 jaar, vergeleken met 10,66% voor MSCI WORLD. Actief rendement van 5,33% per jaar over middellange termijn.

Minimale inleg

Volledige vergunning onder AFM en DNB-toezicht. Minimale inleg van €5.000,- (banken en verzekeraars uitgesloten)

Vragen die wij regelmatig krijgen

Het Spinoza Caute Fonds hanteert een contrair en waardegedreven beleggingsbenadering, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende laag gecorreleerde alfa bronnen. Het fonds vertrouwt op een systematisch raamwerk, ondersteund door empirisch bewijs en financiële theorieën.

Het Spinoza Caute Fonds wordt beheerd door Arjan Bartlema, een ervaren expert met meer dan 25 jaar financiële ervaring, samen met een team van vier professionele quants.

Het fonds maakt gebruik van algoritmes op basis van bottom-up fundamentele analyse, met een focus op wereldwijde bedrijven geïndexeerd door MSCI WORLD (EUR). Het is lid van EuroIRP en zorgt voor rigoureuze beleggingsprocessen.
Het Spinoza Caute Fonds heeft een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en staat onder toezicht van DNB (De Nederlandsche Bank). Daarnaast voldoet het aan de regelgeving van AIFMD en handhaaft het een minimale portefeuille van 50 gelijk gewogen aandelen, maandelijks geherbalanceerd.

Een back test dat voor het Spinoza Caute Fonds is uitgevoerd laat over een periode van 10 jaar een gemiddeld jaarlijks rendement van 15,99% zien, wat beter presteert dan de 10,66% van de MSCI WORLD index. Het fonds heeft een gemiddeld actief rendement van 5,33% per jaar op middellange termijn laten zien.

“Onze beleggingsaanpak is contrair en waardegedreven en profiteert van verschillende, laag gecorreleerd alfa bronnen. We benutten onze expertise door gebruik te maken van een systematisch raamwerk, gebaseerd op empirisch bewijs, verklaard door financiële theorieën en middels rigoureus testen. Het resultaat hiervan is een beproefde, modulaire benadering van risico-rendementsdoelstellingen”

Arjan Bartlema

Het 'Spinoza Caute Fonds' wordt beheerd door Elite Fund Management. Vergunninghoudend zoals vereist onder artikel 2:65 van de Wft. Het fonds en zijn onderliggende subfondsen vallen binnen het kader van deze vergunning. Dankzij deze vergunning staat Elite Fund Management onder voortdurend toezicht van zowel de AFM als DNB.